90% naszych pacjentów to chorzy, którym medycyna akademicka nie potrafi pomóc...

Alergie

Powstanie przeciwciał z grupy IgE powstaje w przypadku alergii. Gdy tylko IgE wykryją zagrożenie w postaci alergenu, natychmiast instruują układ odpornościowy że czas zainicjować stan zapalny. Niestety reakcja odpornościowa z reguły okazuje się bardziej dotkliwa dla człowieka niż poczynania intruza. W przypadku alergii np. na orzechy, jeden niewielki orzeszek może spowodować natychmiastową bardzo silną reakcję , której efektem ubocznym może być obrzęk układu oddechowego utrudniający oddychanie. To nie orzeszki powodują obrzęk układu oddechowego a reakcja zapalna na ich obecność w organizmie.

Podstawowy test zawiera 90 alergenów powszechnie występujących w naszym otoczeniu. Istnieje możliwość przetestowania indywidualnie dostarczonych substancji stwarzających wysokie prawdopodobieństwo alergii np. sierść zwierząt, kosmetyki, detergenty. Po diagnozie i ustaleniu alergenu wykonywane są sesje odczulające. W zależności od wykrytego alergenu ustalana jest ilość sesji ( od 1 do 3, w skrajnych przypadkach więcej). Po 2 tygodniach wykonywany jest bezpłatny test sprawdzający.




Pyłki


leszczyna, wierzba, olcha, brzoza, babka, żyto, kukurydza, bylica, komosa, lipa, sosna, świerk, trawy, ambrozja

Owoce


jabłko, gruszka, truskawki, maliny, agrest, porzeczki, winogrono, banan, brzoskwinia, wiśnia, morela, pomarańcza, cytryna, grejpfrut

Zboże


gluten, pszenica, żyto, jęczmień, orkisz, soja, kasza gryczana, kasza jaglana, ryż, sezam, kukurydza, drożdże

Grzyby


mieszanka grzybów I, mieszanka grzybów II, candida albicans, alternaria, cladospory



Nabiał


białko mleka krowiego, laktoza, żółtko jaja, białko jaja

Sierść


wół, koń, pies, kot,
świnka morska,
wełna owcza,
gęsie pierze, kacze pierze

Używki


kawa, herbata, kakao,
miód, cukier

Ryby


mieszanka ryb I, mieszanka ryb II, flądra, makrela, łosoś, śledź, dorsz



Owady


pszczoła, osa, komar

Orzechy


migdały, orzech włoski, orzeszki ziemne, orzeszki laskowe

Warzywa


marchew, cebula, szpinak, ziemniak, pomidor, fasola

Mięso


kurczak, cielęcina, baranina, wołowina, wieprzowina



Kurz, Roztocza


roztocze kurzu domowego, roztocze mąki

Alergen własny


chemia - środki piorące, płyny do płukania tkanin...

Alergen własny


chemia - kremy, kosmetyki...
Cofnij się